As salam & Selamat Petang kwn2 :)
Alhamdulillah perut pun dh kenyang pas minum petang tadi....da masa lapang ni pat la update N3 jap...okey, garlic bread ni mmg fav family...ianya mudah d sediakan dan jenis hidangan yg ringan je...bahan utama utk garlic bread adalah "French Loaf"...alah bak kata org roti keras tu, slalu nya roti ni jenis pjg & keras dan xsesuai d mkn begitu saja, haruslah di bakar dlm oven hasilnya akn jd ranggup & garing. Utk sup pula sy guna instant Campbell's Soup dlm tin je. Garlic bread ni mmg pasangannya dgn soup, mmg enak d mkn sambil d celup dlm soup :)
Jom kt check resipi kat bwh bserta gmbar skali sbagai panduan :)
~~Selamat Mencuba~~
Garlic Bread
French loaf bread
100 gm mentega (suhu bilik)
6 ulas bawang putih (cincang halus)
sedikit garam
1. Dalam mengkuk kecil satukan mentega, bawang putih & garam. Gaul sebati.
![]() |
bawang putih di cincang halus |
![]() |
bhn2 dlm cara no. 1 di gaul sebati |
2. Potong slice2 french loaf bread tadi kemudian di sapukan dgn mentega tadi (cara no. 1). Buat sampai habis.
![]() |
ni lah rupa French Loaf / Roti keras |
3. Susun dlm dulang pembakar dan bakar pada suhu 150 selama 15minit.
![]() |
hot from oven :) |
4. Sementara menunggu roti tadi dlm oven bolehlah sediakan soup pula, cara memasaknya ada kat tin tu, mudah je, dlm periuk masukkan soup tadi dan tambah 1 tin air panas (sukat ikut tin soup), masak hingga mendidih dan sebati.
![]() |
sedap di mkn panas2 |
No comments:
Post a Comment
thanks!:)